fredag 19 februari 2010

Ledarskap och företagande

Den sjunde veckan 2010 har varit sportlov i Västra Sverige. Med en vinter som bara vuxna känner igen sig i. På onsdagen besökte jag Friska Företagare i Varberg. Det är en grupp entreprenörer som samlats i ett projekt för att ta reda på hur man kan jobba som företagare så att den egna hälsan inte drabbas. Eller, rättare sagt, så att den egna hälsan, välbefinnandet och arbetsglädjen blir en självklar tillgång och något minst lika viktigt som att lyckas med sin affär.

Det var ett mycket inspirerande frukostmöte för mig att träffa människor från affärslivet som inspireras av mänskliga värden och mänskliga möten.
När min föreläsning var slut kom det fram en person som driver restaurang. Hon berättade att hon alltid finns i dörren för att möta sina gäster. De ska bli sedda och de ska bli bemötta på ett sätt som är bra för var och en. Den som ser ut att behöva en varm blick, en klapp på axeln eller en kram, får det. Det kallar jag ett salutogent värdskap och jag kan tänka mig att hennes retaurangrörelse också mår bra av detta.

Trevlig helg!
Anders

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar